Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe barbecue, kom je voor allerlei keuzes te staan.
Voor wie het gehele jaar door verschillende recepten op tafel wil zetten, kan het interessant zijn om een kamado aan te schaffen. In deze blog bespreken we deze bijzondere barbecue.
Een kamado is een eivormige, keramische barbecue. Oorspronkelijk komt het model uit Japan, waar hij functioneerde als oven. De verplaatsbare variant ervan, beter bekend als de Mushi-kamado, werd gebruikt als rijststomer. Amerikaanse soldaten kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog in aanraking met de kamado. Na de oorlog introduceerden de Amerikanen de kamado als barbecue. Enkele tientallen jaren later maakte ook Europa kennis met deze veelzijdige houtskoolbarbecue.
De kamado is door de jaren heen enorm verbeterd. Van de traditionele rijstkoker is geen sprake meer. Aan werkelijk alles is gedacht en dat maakt de kamado een geschikte keuze voor vele gebruikers.
Deze veelzijdige barbecue biedt comfort en gemak aan de beginnende barbecueliefhebber, terwijl hij de doorgewinterde buitenkok de mogelijkheid geeft gerechten tot in de puntjes te perfectioneren. De aanschaf van een kamado is een investering, maar daar krijg je een veelzijdige, duurzame barbecue voor terug. De kamado’s zijn er in verschillende formaten en hebben verschillende uitbreidingen om barbecueën nog plezierig te maken.
Voor meer informatie over de verschillende merken kamado’s raden we je aan om deze in onze winkel in Coevorden te bekijken. Kom langs in onze showroom en ontdek zelf de voordelen van de kamado.